Navigate To...

MARSEILLAIS

LOCATION

Kassandra, Halkidiki

YEAR

2011-2012

TYPE

Residential

STATUS

Completed

AREA

200 m²

PLOT

365 m²

The project’s main influence was the use of reinforced concrete pergola, a modern architecture element. The residence has the double-zone meaning of “up & down”.

Light grey and white shades used for the internal and external surfaces instead of dark grey that emphasizes the elements that frame the balcony.  The colours-motifs

palette is completed with materials such as white stones that underline the house perimetrically,  concrete at the main pergola,  limestone plates  and  a grey mosaic

covering at the outdoor pavement. The result is a functional residence with open points that create a close connection between the house and the external environment

with the continuous view by the forest and sea.

PLOT

365 m²

ARCHITECTS

Dimitrios Tsaldaris,Polyxeni Tsaldari

DESIGN-SUPERVISION

Polyxeni Tsaldari

SPECIAL COLLABORATOR

Georgios Koutsouras