Navigate To...

LOVE-STREET

LOCATION

Hanioti,Halkidiki

YEAR

2016-2017

TYPE

Commercial

STATUS

Completed

AREA

110 m²

The project’s spatial concept was the creation of a full-green, tropical enlargement of the adjacent square.

Starting point of our design was to combine the elements of a familiar and cozy environment such as of a courtyard with intensive elements of vegetation. During the day,

the diffuse light emphasizes the sense of an internal courtyard, which in combination with the pavement’s plexus and the blue and green surfaces, create a calm, relaxing

and hospitable space. An open canvas, simulation of a small tropical grove. In contrast, during the night, the lights are highlighting the “planted” surfaces, and diffuse into

the rest area creating shadows on the ceiling and the partitions.  At the external space, a radial grid of wires, bring discreet light sources and simulate a “tangible” sky of

“stars”. An artificial “dome” which is unifying the external with the internal space, and create a bifurcated connection with the square.The bar cladded with blue tint mosaic

tiles dominates the space with its structure. The strong contradiction between the bar covering white marble, emphasizes the detail of the mosaics tint, but plays the role

of the partition between the continuation of the blue color palette, with the metal construction of the ceiling. The majority of the bar details and surfaces combined with

decorative brightly colored elements (yellow, green, red) give the necessary detailed balance to the interior spatial aura. At the water spaces, we have selected handmade

tiles with alternation of brown and green colours, that give their own tone and intensify the general tropical atmosphere.

ARCHITECTS

Polyxeni Tsaldari,Stefanos Skarlakidis

DESIGN-SUPERVISION

Polyxeni Tsaldari,Stefanos Skarlakidis,Georgios Koutsouras

PHOTOGRAPHY

studiovd.gr / N.Vavdinoudis-C.Dimitriou